top of page

Beroepsspecifiek Engels: niet alleen voor de tandartsassistent, ook voor de mondhygiënist

De eerste ROC scholen hebben Please, have a seat al voor komend schooljaar aan de leermiddelenlijst van de mbo tandartsassistent toegevoegd.

Kennis van vakmatig Engels is immers hard nodig nu tandheelkundige zorgverleners steeds vaker een internationaal patiëntenbestand hebben.

Ook de mondhygiënist van tegenwoordig kan niet langer zonder kennis van vakmatig Engels. De vele mondhygiënisten die Please, have a seat inmiddels hebben besteld, geven op die manier zelf dat signaal af.


Hoe geef je, om één voorbeeld te noemen, in het Engels een poetsinstructie? Om dat duidelijk over te brengen naar de patiënt, heb je kennis van vaktermen nodig maar die beroepsspecifieke Engelse talenkennis is vooralsnog een onderbelicht gebied.

Please, have a seat laat de zorgverlener vrij om een patiënt naar eigen inzicht te instrueren en te informeren. Zonder op de stoel van de zorgverlener te gaan zitten, biedt Please, have a seat bouwstenen voor communicatie in vakmatig Engels.


In een poetsinstructie komt al aardig wat vakmatig Engels voor:


Poetsinstructie - Nederlands

Maak uw tandenborstel nat met water en doe er een kleine hoeveelheid tandpasta op. Poets de buitenkant van het gebit in een horizontale richting terwijl u de tandenborstel in een hoek van 45 graden houdt. Let goed op dat u ook de achterste kiezen aanraakt en de bovenkant van de kauwvlakken. Poets daarna de binnenkant van het boven- en ondergebit. Om bacteriën op de tong te verwijderen, poets de tong met uw tandenborstel of gebruik een tongschraper die u een paar keer van achter naar voren haalt.

Let op dat u de tandpasta niet inslikt. Spoel met water en spuug het uit.


How to brush your teeth - English

Moisten your toothbrush with water and put a small amount of toothpaste on the toothbrush. Brush the outside surfaces of all teeth in a horizontal direction while keeping the toothbrush in a 45-degree angle. Make sure you also touch the back molars and the upper areas of the chewing surfaces. Then brush the inside surfaces of the upper and lower teeth. To eliminate bacteria on the tongue, brush the tongue or use a tongue scraper by running it from the back to the front a few times. Make sure not to swallow the toothpaste. Rinse with water and spit it out.


Leer meer over vakmatig Engels in de tandheelkundige zorgverlening met Please, have a seat !43 weergaven

Comments


bottom of page